articol Tranzit Magazin

Vanzari duble in 2016

ECOMAX TRAILERS și-a atins în 2016 obiectivul de a dubla vânzările de semiremorci BERGERecotrail din anul anterior (2015), așa cum declară Iosif Meisel, coordonator de vânzări pentru Europa de Est în cadrul BERGER Fahrzeugtechnik Ges m.b.H, cele mai multe fiind vehicule noi și unul singur demo. Anul 2016 a fost primul an în care firma a vândut mai mult de 10 unități la un singur client, iar din discuțiile purtate până în Decembrie se pare că numărul livrărilor de flote va crește în 2017.

Cei mai mulți dintre partenerii Ecomax cumpăra semiremorci pentru extinderea flotei, dar au existat și achiziții pentru înlocuirea unor vehicule mai vechi. Piața de semiremorci per ansamblu este relativ stabilă și, pe de altă parte, firma aflandu-se intr-o fază de extindere, fiecare client este nou. Fiind vorba de un produs de nișă – semiremorci pentru transport de bobine, standard și mega, care reprezinta circa un sfert din vânzările sale, „BERGER se adresează firmelor de transport care vor să ofere ceva mai mult, ceva special partenerilor. Nu ne-am propus sa fim competitori ai “greilor” de pe piață, ci să ne generăm propria piață“, rezuma Iosif Meisel politica producatorului. Clienții BERGER provin din cele mai diverse domenii, de la transport de role de metal, de băuturi și de materiale de constructii până la coletarie – „oriunde contează fiecare kilogram sau fiecare amendă primită pentru supraîncărcare”.

Reprezentantul BERGER FZT este de părere că piața locală se maturizează și crește pe toate segmentele, iar BERGERecotrail devine o marcă tot mai cunoscută, rămânând etalonul pe piața semiremorcilor optimizate din punct de vedere al greutății, „întrucat modelul actual BERGERecotrail de a treia generație este rezultatul unui efort concentrat pentru găsirea unor soluții fără compromise.

Durata medie de viață a acestor vehicule este de cel puțin 10 ani, dar există cereri de piese de schimb pentru serii de șasiu de 17 ani. Semiremorcile au nevoi foarte reduse de servisare, astfel că BERGER FZT nu impune revizii tehnice obligatorii, altele decât ITP annual. Dar la nevoie orice service autorizat poate, după o confirmare prealabilă a devizului, să efectueze și intervenții de garanție.

Iosif Meisel este de părere că  piața în 2017 se menține la nivelul din 2016, dar va crește ponderea soluțiilor optimizate și tot mai mulți furnizori de marfă vor solicita soluții de transport marfă mai grea.

 

Sursă articol: http://traficmedia.ro/ro/9566-vanzari-duble-in-2016.html