DESPRE BERGER

După anii de criză economică, care au mai erodat câţiva dintre micii producători vest-europeni de caroserii, din Austria şi-a croit drum pe piaţa europeană Berger Fahrzeugtechnik GmbH, cu o tradiţie de două decenii pe piaţa locală, care se distinge printr-un produs cu greutate proprie optimizată. Cântărind numai 4,7 t în varianta standard cu prelată, BERGERecotrail® se doreşte a fi noul produs preferat de transportatorii de marfă grea, dar şi de volum, producătorul austriac având în portofoliu atât semiremorci mega, cât şi platforme pentru transportul materialelor de construcţii.

Berger foloseşte componente ale unor producători renumiţi – axe SAF-Holland, sisteme de frânare Knorr Bremse, sistem de iluminare Hella, anvelope Goodyear etc. – ceea ce asigură utilizatorilor vehiculelor BERGERecotrail® service-ul în orice moment în întreaga Europă.

BERGERecotrailProdusele de bază sunt semiremorcile cu prelată culisantă standard şi mega, pentru industria auto, unde se cer volume mai mari. Acestea pot fi oferite şi în varianta cu podea cu cuvă pentru transportul sulurilor de tablă (aluminiu sau oţel) sau platformă (fără structura pentru prelată), pentru transportul materialelor de construcţii.

Cu dotări comparative, semiremorcile BERGERecotrail® costă cu 12-15% mai mult, decât produsele uzuale. Însă diferenţa de preţ se amortizează destul de repede, pentru că transportatorul poate cere un tarif ceva mai mare dacă poate prelua o încărcătură mai mare şi poate face şi economie de carburant, atunci când se deplasează fără marfă. Economia de motorină poate ajunge până la 1 sau 1,2 l /100km.